Днес Бургас ще е първа спирка от националното роудшоу Пътят към твоя

...
</TD
>Днес Бургас ще е първа спирка от националното роудшоу Пътят към твоя
Коментари Харесай

Високотехнологични компании канят студенти и ученици на среща в Бургас

Днес Бургас ще е първа спирка от националното роудшоу " Пътят към твоя триумф “ на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии. Това е самостоятелна организация, която сплотява някои от най-големите български и интернационалните компании в областта на изнесените бизнес услуги и технологиите. 

Гостуването на AIBEST в Бургас ще стартира с кръгла маса с представители на Общината, на която ще бъдат дискутирани факторите и ограниченията, които би трябвало да бъдат взети на локално равнище за привличането на нови вложения и основаването на още по-благоприятна бизнес среда за развиване на бранша.

За медиите е планувана конференция от 11.00 часа в Международния Конгресен Център, на която ще участват ръководителят на AIBEST господин Илия Кръстев, кметът Димитър Николов и членове на асоциацията.

След това програмата ще продължи в 12.00 часа с разкриване на Националното роудшоу " Пътят към твоя триумф “.

Бургаските ученици и студенти са добре пристигнали в Конгресния център, където ще могат да се срещнат с развиването на високотехнологичната промишленост у нас и кариерните благоприятни условия, които тя предлага. Освен срещи с топ мениджмънта на фирмите от бранша, които имат офиси в Бургас, ще участват и представителите на лидери в промишлеността на национално равнище. За гостите на събитието ще бъдат проведени и специфични работилници (уъркшопове) с скъпи препоръки за първите крачки в кариерата на всеки на пазара на труда.

" Бургас е един от градовете, в които виждаме огромен капацитет за развиване на нашата промишленост, по тази причина и националното ни роудшоу тази година стартира точно отсам. Доброто ни партньорство с локалната власт в града през последните години към този момент дава резултати и не малко компании, членове на AIBEST, имат офиси в Бургас. Вярваме, че това е верният път за устойчивото развиване на града. С положителните работодателски практики, условия на работа и благоприятни условия за развиване на младежите, които предлага нашият бранш, ние оказваме помощ за задържането и връщането у нас на българските гении. От друга страна отдалеченият модел на работа, който се наложи в нашата промишленост, разрешава наемането на чиновници в компании, които не са показани физически в Бургас. Така локалните гении могат да останат да живеят в прелестния ви град, а ние от наша страна да подкрепяме стопанската система на Бургас. “, разяснява Илия Кръстев, ръководител на AIBEST.

Размерът на софтуерния бранш и промишлеността на изнесените услуги възлиза на 4.225 милиарда евро и образува 5.9 % от годишния Брутният вътрешен продукт на страната. Прогнозата към 2025 година сочи, че относителният ѝ дял в Брутният вътрешен продукт на България ще доближи 9 %.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР